A pénztárcakímélő tényezők

Az operatív lízing költséghatékony

 • A kalkulált finanszírozás alapja a gépjármű nettó beszerzési ára és a garantált maradványérték különbözete nulla forint önrésszel, amely összeg lényegesen (akár 30%-kal) kisebb finanszírozási igényt jelent a saját vásárlással szemben.
 • A bérleti díj költségként elszámolható, illetve az üzleti használat arányában az áfa is visszaigényelhető megfelelően vezetett útnyilvántartás mellett.
 • Az operatív flotta napi ügyeinek szervezését is a flottakezelő dedikált kapcsolattartójára lehet bízni. A vállalkozásnak nem kell biztosítást, baleset esetén a kárrendezést, az ideiglenes bérautót, a periodikus vagy egyéb meghibásodásból adódó szervizeket és szezonális gumicseréket önállóan intéznie, hiszen tartós bérletnél minderről a flottakezelő gondoskodik.
 • Az üzleti tevékenységhez optimálisan illeszkedő gépjármű beszerzésével és helyes vezetéstechnikával akár 20-25%-kal is mérsékelhető az üzemanyag fogyasztás, csökken a gumicsere és karbantartás szükséglet.
 • A flottakezelő a szerződés kezdetén garantálja a maradványértéket (gépjármű értéke a használat végén) és a futamidő alatti szervizköltséget – így az, hogy az autó a bérlet lezárásakor végül milyen áron kerül értékesítésre és a futamidő alatt milyen szervizköltségek merülnek fel, csak a flottakezelőnek jelentenek kockázatot, a használónak nem.
 • A forráshiánnyal küzdő vállalatok pénze nincs a gépkocsiban lekötve, kamatozik, és beforgatható az alaptevékenység fejlesztésébe.
 • Előnyösen alakíthatóak a pénzügyek – például a futamidő és a futásteljesítmény helyes meghatározásával, vagy az extrák és a teljesítmény körültekintő megválasztásával.

Adózási előnyök

 • a bérbeadó visszaigényelheti a bérbe adott gépjármű áfá-ját
 • a gépjármű maradványértékére eső áfá-t a használtautót vásároló fizeti (majd) meg
 • a visszaigénylésnek nem feltétele az, hogy minden járulékos tétel egy számlában szerepeljen
 • a gépjárműadót az üzembentartó (LeasePlan) fizeti
 • a CASCO biztosítást a LeasePlan az ügyfél javára, az ügyfél meghatalmazása alapján köti
 • a bérleti díj a nettó beszerzési ár alapján kerül meghatározásra
 • a bérbevevő az üzleti használat arányában visszaigényelheti a bérleti díj áfá-ját, így akár teljes mértékben áfa-mentesen lehet cégautóhoz jutni
 • nem csak a szervizköltségek, hanem a bérleti díjba foglalt egyéb szolgáltatások áfá-ja is visszaigényelhető
 • ha a magánhasználatot megtéríttetik a munkavállalókkal, akkor 100%-ban visszaigényelhető az áfa
 • a cégautóadó csökkenthető a gépjárműadó összegével, tehát a gépjárműadó nem jelent plusz terhet

A havidíj

A céges autók üzemeltetésének kiszervezése már akár egy autó esetén is költséghatékony alternatíva a saját vásárlással szemben. Miért allokálna egy kollégát, aki az autó(k) beszerzésével, karbantartásával, biztosításával foglalkozik, mikor a flottakezelő ezt egy fix bérleti díj ellenében elvégzi Ön helyett?

Sőt ennél sokkal többet tesz, baleset esetén gondoskodik a kárrendezésről, ideiglenes bérautót szervez, intézi a periodikus szervizeket, szezonális gumicseréket.
A bérleti díjat elszámolhatja ráfordításként, és saját vásárlással ellentétben az Ön pénze nem a gyorsan amortizálódó gépkocsikban van lekötve, hanem kamatozik és beforgatható vállalkozása alaptevékenységébe.

A LeasePlan garantálja operatív lízingszerződéssel a maradványértéket és az üzemeltetési költséget (karbantartás és gumiabroncs szolgáltatás), továbbá viseli az ezekből adódó kockázatot is.

LeasePlan kalkulátor

Nem találja a kedvére való gépjárművet aktuális ajánlataink között? Az alábbi kalkulátor segítségével próba-kalkulációt végezhet a kiválasztott modellre, sőt akár extra-felszereltséggel egyedi igényeire is szabhatja azt. A kalkulátor használatához regisztráció nem szükséges, azonban a kész kalkulációkat csak regisztráció esetén van lehetősége elmenteni.

Tovább a kalkulátorhoz
Flottalízing hírlevél

Iratkozzon fel
hírlevelünkre!

Miért éri meg az operatív lízing? Mit tartalmaz a havi díj? Ismerje meg legújabb ajánlatainkat, kapjon választ minden kérdésére! Üljön be a vállalkozásához legjobban illő modellbe anélkül, hogy tőkéjét egy új autóba kellene fektetnie.

Legyen mindig az első között, legyen a győztesek között!

Feliratkozom a hírlevélre