Zöldmegoldások a LeasePlannél

2017/07/13

A zöldflotta kiépítése nem csak tavasszal izgalmas téma. A cégek életében egyre nagyobb teret kap a környezetvédelem, egyre népszerűbbek a környezetkímélő mobilitási megoldások, nő az igény a zöldautókra. De mit kínál ezen a téren a LeasePlan? Spányik Péter Account Menedzser ad tiszta képet erről a növekvő szegmensről.

Régóta vizsgáljuk az energiatakarékos autók beemelésének kérdését a flottánkba, legyen szó hibrid, plug-in hibrid vagy elektromos autókról. Ma mindhárom kategóriában tudunk ajánlatot adni, természetesen a Magyarországon forgalomba helyezhető új autók körén belül.

Robbanás előtt a piac

Az elérhető elektromosgépjármű-paletta folyamatosan bővül Magyarországon, hiszen a legtöbb gyártó foglalkozik a kérdéssel, miután a CO2-kibocsátás visszaszorítása a jövőre nézve adókedvezményt jelent, így egyre több modell, karosszéria és kivitel megjelenésével számolhatunk.

Kinek hasznos?

Az elektromos autók használata azoknak jó választás, akik rendszeresen fix távokat tesznek meg napi szinten (például otthonról a munkahelyre és onnan haza), vagyis könnyen kalkulálható a mozgásuk. Ma elektromos autóval egy töltéssel kb. 150 km tehető meg. Egy átlagember napi szinten ennél többet nem közlekedik. Aki tehát juttatásként adja az autót (benefit car), ott mindenképp javasolt ez a választás, de abban az esetben is, ha adott cég PR- és reprezentációs célokra használná a környezettudatos autók pozitív, trendkövető üzenetét. A gyártók igyekeznek egyre nagyobb hatótávolságú modelleket készíteni, elég kiélezett a verseny, hisz ez a technikai paraméter a legnagyobb félelme az átlagos gépkocsihasználónak.

Leaseplan zöldmegoldások
A jövő útjain

A megváltozott igényekhez az irodaházak parkolóinak is fel kell zárkózniuk, vagyis fontos, hogy elektromos töltőállomások épüljenek ki. A töltőknek ma három fajtája ismert. A klasszikus 220 V-os töltés 8-10 óra alatt tölti fel teljesen az akkumulátort. A megnövelt kapacitású töltők: 6-8 óra alatt biztosítják a teljes töltést, míg az úgynevezett gyorstöltők 30 perc alatt töltik fel körülbelül 80 százalékosra a tápegységet. Utóbbi csökkenti az akkumulátorok élettartamát, de a gyártók egyre hosszabb garanciát vállalnak az akkumulátorokra, így csökkentvén ezt a kockázatot.

Jó tudni
  • Egy alaptöltő által teljesen feltöltött akkumulátor áramfogyasztása 6-800 Ft.
  • Jelenleg ingyen parkolhatnak a fővárosban a zöld rendszámos gépkocsik, tévhiteket eloszlatva: a buszsáv használata nem engedélyezett. Körülbelül 50 gyorstöltő van Budapesten, ezeket jelenleg ingyen lehet használni.
  • Zöld rendszámos az a kocsi, ami tiszta elektromos hajtással képes 25 km megtételére. A vevők számára adó-, illetve illetékmentes ez a beruházás, továbbá ezek a gépkocsik mentesülnek a cégautó- és gépjárműadó megfizetésétől is.
Flottalízing hírlevél

Iratkozzon fel
hírlevelünkre!

Miért éri meg az operatív lízing? Mit tartalmaz a havi díj? Ismerje meg legújabb ajánlatainkat, kapjon választ minden kérdésére! Üljön be a vállalkozásához legjobban illő modellbe anélkül, hogy tőkéjét egy új autóba kellene fektetnie.

Legyen mindig az első között, legyen a győztesek között!

Feliratkozom a hírlevélre