Úti célok vonzásában

2017/07/17

Az autó használva jó. Hétvége, szabadság? Van pár tippünk, hogy merre vegye az irányt!

A kkv-k választása

Autós túrák a szabadság függvényében


1 napra ajánljuk
Pannonhalma – levendulavirágzáskor a legszebb
Akadt egy szabadnap? Irány Pannonhalma! Az építészet rajongói a kortárs részletekben merülhetnek el: a minimalista stílus a felújított apátság belső tereiben, a Viator Étteremben és a múzeumként üzemelő Apátsági Majorban érhető tetten. A borbarátok díjnyertes borokat kóstolhatnak az Apátsági Pincészetben. A kertbarátoknak a gyógynövénykert nyújt felüdülést, főleg június végétől július elejéig, amikor 9 hektárnyi levendula színezi lilára a tájat. Annak idején a bécsi piacra is szállítottak belőle, sőt a napóleoni háborúk idején hadizsákmányként vitték magukkal a franciák. Az apátság étterme, a Viator, akárcsak az apátság cukrászdája, a Pausa beépíti fogásaiba a vegyszermentes gazdálkodásból származó levendulát és a kert egyéb gyógynövényeit.

 • Pannonhalma Budapesttől 132 km
 • Innen egy kőhajítás Ravazd, ahol az apátság ásványvizét palackozzák
 • Aki sokat időzne a pincészetben, a zarándokszállásokon tud éjszakázni


3 napra ajánljuk
Großglockner – alpesi panorámaút az autózás szerelmeseinek
A műemlékvédelem alatt álló, 48 kilométer hosszan kanyargó Großglockner alpesi panorámaút átszeli az Alpokat és összeköti egymással a hegy északi oldalán található Salzburg tartományt, a déli oldalon fekvő Karintiával. A szerpentin immár 80 éve Ausztria egyik legjelentősebb látnivalójának számít: a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében igazán különleges természeti környezet várja a látogatókat, mormotákkal, vízesésekkel és egészen késő nyárig megmaradó hófoltokkal. A kiállításokon túl a panorámaút mellett tematikus túraútvonalak, játszóterek, valamint hangulatos alpesi kunyhók és hegyi éttermek gondoskodnak megfelelő programokról.

 • A Großglockner Budapesttől kb. 656 km
 • Aki szeretne, akár több éjszakát is eltölthet a hegyen, 2-3000 méter magasságban
 • A terepen letéve az autót a kijelölt útvonalakon remek kirándulások tehetők


5 napra ajánljuk
Wörthi-tó – egy szelet monarchia
Ausztria Riviérája – mondják a Karintia tartományban fekvő Wörthi-tóról. A környéken a 19. század közepén kapott erőre a turizmus, amikor a császári vasútvonal 1886-ban elért idáig. Ekkor lett a tó a gazdag bécsiek kedvelt nyaralóhelye, majd a vízpart körül egységes arculatú villák, kastélyok épültek. A „wörthi-tavi építészet” ma az osztrák építészeten belül is egy különálló kategóriát jelöl, amelynek stílusjegyei a monarchia idejébe kalauzolják mindazokat, akik fogékonyak a császárkori múlt kuliszszáira. A tavon egy helyi építész, Heimo Kramer túrákat szervez. Vezetett kirándulásai keretében vendégeivel hajóra száll, és a vízen ringatózva mesél a k. u. k. épületekről, néhai lakóiról, melyekhez történelmi anekdotákat, illetve csattanós sztorikat mellékel.

 • Budapesttől a Wörthi-tó 480 km-re van
 • Kastélytúra a tavon: woertherseearchitektur.at
 • Gyerekekkel remek program a Minimundus megtekintése


7 napra ajánljuk
Cinque Terre – autó, pihenj!
A Cinque Terre elnevezést először Jacopo Bracelli, a Genovai Köztársaság kancellárja használta 1448-ban, hogy megkülönböztess a kiváló minőségű borokat termelő vidéket a Ligur-tenger partjának más részeitől. A Cinque Terre (Öt föld) elnevezés öt apró, autóforgalomtól mentes falut és egy nemzeti parkot jelöl az olasz Riviérán 18 kilométer hosszan, mely A tehetséges Mr. Ripley című film kulisszájaként is szolgált. A helyiek a meredek, erdős sziklafalakat az elmúlt ezer év alatt teraszokká alakították, közel hétezer kilométernyi terméskő falat építettek, hátukon és fejükön több mint 8 millió köbméter követ és sok millió kosár földet cipeltek a sziklákra, hogy megteremtsék a mezőgazdaság alapjait.
A pasztell házakkal tarkított Cinque Terre inkább cukorka a szemnek, semmint a fürdőzők paradicsoma. Autóforgalom az öt falu belsejében nem létezik, igaz, a falvak szélén találhatók parkolók, de kétségkívül romantikusabb tengeri úton megérkezni ide. S hogy partot érve hogyan tovább? A láb mindig kéznél van – tartják a helyiek, akiknek falvait több gyalogösvény köti össze, ezek közül pedig a legnevezetesebb a Manarola és Riomaggiore között húzódó Via dell’Amore.

 • Budapesttől mért távolság 1044 km
 • Cinque Terre falvai: Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso
 • Imádnivaló köztes úti cél: Trieszt

Flottalízing hírlevél

Iratkozzon fel
hírlevelünkre!

Miért éri meg az operatív lízing? Mit tartalmaz a havi díj? Ismerje meg legújabb ajánlatainkat, kapjon választ minden kérdésére! Üljön be a vállalkozásához legjobban illő modellbe anélkül, hogy tőkéjét egy új autóba kellene fektetnie.

Legyen mindig az első között, legyen a győztesek között!

Feliratkozom a hírlevélre